Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρου στην   ΕΡΩΤΗΣΗ του στη Βουλή, με αντικείμενο το σύστημα μεταγραφών φοιτητών στα Πανεπιστήμια, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Σηφουνάκης δήλωσε σχετικά:

Κατά γενική ομολογία (βλέπε και πρόσφατες δημοσιευμένες αναλύσεις του Αθηναϊκού τύπου) το ισχύον σύστημα μεταγραφών των φοιτητών χωλαίνει, αφού με υπόγειο τρόπο αδυνατίζει τα περιφερειακά Πανεπιστήμια και γιγαντώνει τις ήδη κορεσμένες Ανώτατες Σχολές του κέντρου.

Η απάντηση όμως του κ. Υφυπουργού αναφέρει επί λέξει «…. σας γνωρίζουμε ότι ΥΠ.ΕΠ.Θ δεν προτίθεται προς το παρόν να προβεί σε νομοθετική τροποποίηση των ισχυουσών περί μεταγραφικών διατάξεων.» Δηλαδή τα περιφερειακά Πανεπιστήμια, όπως συμβαίνει και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα φυλλορροούν και στο επόμενο τουλάχιστο εκπαιδευτικό έτος και η ηγεσία του ΥΠ.ΕΠ.Θ. θα είναι….. απλός παρατηρητής του αρνητικού αυτού φαινομένου!

Για το επόμενο όμως εκπαιδευτικό έτος, παρά τις κατηγορηματικές υποσχέσεις του Υπουργείου Παιδείας και των τοπικών παραγόντων της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος Υπουργός (κ. Στυλιανίδης) δεν προβλέπεται να λειτουργήσει το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λήμνου.

Έτσι συμπληρώνονται αισίως πέντε ολόκληρα χρόνια (Αυγ.2003), αφότου η τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει τη σχετική απόφαση και οι μετέπειτα Κυβερνήσεις της ΝΔ υιοθέτησαν και επανεξήγγειλαν αλλά αδράνησαν και εξακολουθούν να αδρανούν.

Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση της κοινωνίας της Λήμνου για το περίσσευμα της κοροϊδίας που τόσο καιρό υφίσταται αλλά και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως εύστοχα εκφράστηκε στις χθεσινές δηλώσεις του Πρύτανη κ Α. Τρούμπη σχετικές με την επαπειλούμενη μείωση του συνολικού Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 Συνημμένη η απάντηση του κ. Υφυπουργού.